Falu BS FK

Referat: Östansbo IS - Falu BS FK

Sistsa träningsmatchen innan seriestarten i flickor div 1 gick av stapeln hemma på gräs på Björkliden.
Skönt att vara ute på naturgräset igen även om det var lite ojämnt och tuvigt så här tidigt på säsongen och det var Falu BS som gästade oss idag och det blev en match med lite olika ansikten.
Vi börjar matchen bra och har press på dem från första start och vi för spelet långa stunder i första halvlek även om Falun är farliga i sina omställningar och deras snabba fiorward som skapar på egen hand. Vi sätter matchplanen bra och har flera fina anfall och lägen som tyvärr ibland slarvas bort men också där planen spelar oss ett spratt. Vi gör dock 1-0 efter halvtimmen spelad genom Cissi som bryter högt och går på genombrott och hon förvaltar friläget på bästa sätt med ett behärskat avslut.
Vi skapade även en hel del hörnor som känns farliga och med litte flyt så borde en resulterat i mål.

Andra hlvlek så kommer Falun upp mer och mer och skapar ett antal bra lägen och de gör till sist en kvittering till 1-1 som i det läget är välförtjänt då vi har gått ner lite i vårt jobb i spelet och låter dem styra mer. Vi har även bra perioder under andra halvlek men det känns inte ika homogent som i första.
Vi gör sedan en taktisk förändring med 7 minuter kvar och det blir effekt direkt då vi tar tag i spelet och skapar igen. Lantz sätter sedan en bra boll i djupet på Cissi som tränger sig förbi backen och sätter säkert 2-1 i den 87:e minuten. Vi fortsätter där efter att forcera framåt och Emma har ett antal inlägg varav ett hittar foten på Bullen i den 89:e minuten och hon sätter upp bollen i närmaste krysset till 3-1. Vi hade även en fjärde boll inne i slutet men det dömdes bort för offside.

Vi tar med oss första halvlek och även slut forceringen som positivt och vi jobbar vidare på att hålla fokus uppe i samtlöiga 90 minuter.

Nästa helg är det seriepremiär hemma mot Ornäs!